عارضهیابی کسبوکار
سرآمدشدن یک سازمان، فرایند پیوستهای هست که با برنامهریزی و هدفگذاری آغاز میشود و در طول مسیر با ارزیابیهای مداوم و با توجه به اهداف ازپیشتعیینشده، نواقص و نارساییها، مشخص شده و با اصلاحات لازم، حذف موانع و تقویت نقاط قوت انجام میپذیرد.
درک و شناخت کامل از وضعیت موجود کسبوکار و یافتن مسائل و مشکلاتی که با عنوان عارضه از آنها یاد میشود، اقدامی حیاتی در فرآیند پیوسته فوقالذکر است. اولین کاری که هر شرکت یا سازمانی برای رشد و یا حل مشکلات واحدهای خود انجام میدهد، عارضهیابی از وضعیت کنونی مجموعه است تا بتواند بهدرستی همسو با تکنیکهای مدیریتی حرکت کند. عارضهیابی، فرآیندی است که نیاز ضروری تمامی سازمانها بهمنظور ساختن بهبودی مستمر در تمامی بخشها و واحدها میباشد.
در این فرآیند، مشاور از طریق تیمسازی در بدنهی سازمان متقاضی، سعی مینماید تا دو هدف متعالی و ارزشمند محقق گردد. نخست اینکه قابلیت تشخیص صحیح و علمی مشکلات و مسائل سازمانی و توانمندی کارشناسی راهحلیابی مسائل فراروی، در درون شرکت و بدنه مدیریت نهادینه شود. دوم اینکه تصویر درست، جامع و قابلاعتماد از وضعیت موجود سازمان و چگونگی تغییر و تحول برای بهبود از طریق تعامل بسیار قوی بین مشاور و کارفرما و ایفای نقش اساسی و اصلی توسط کارفرما بهدست آید که خود آغازی مطلوب برای ایجاد تحول و بهبود در وضعیت شرکت متقاضی مزبور میباشد.
کافه MBA، با عارضهیابی تخصصی و بهکارگیری افراد مجرب، ضمن اینکه دانستههای شما را تصدیق میکند ممکن است که برخی موارد پنهان و یا نادانستهی شما را نیز اعلام کند و یا اینکه در رابطه با مسائلی که شما تصور آگاهی از آن را دارید، تحقیقات گستردهای انجام داده و بهطور کاملتر و با نظر قطعیتری به حل مشکل بپردازد. بحث دیگر برمیگردد به مشاهدهگری عارضه یابی به عنوان شخص ثالثی از سازمان شما که در این بخش، شخص ناظر در فرآیند کاری سازمان شما حضور ندارد ولی در کنار شما مشاهدهگر نحوهی مدیریت سازمان و عکسالعملهای کارکنان است و میتواند بسیاری از مشکلات ارتباطی و رفتاری سازمان را با آنکه ممکن است مدیران و کارشناسان فکر کنند میدانند، شناسایی کند.
انجام فعالیت عارضهیابی بهعنوان گام اولیه در تعریف اقدامات لازم برای توسعه ظرفیت مدیریت و نظامهای مدیریتی و اصلاح عملکرد سازمان، فعالیتی بسیار ضروری و گامی از یک پروژه استراتژیک در سازمان است.
مهمترین کارکردهای انجام عارضهیابی سازمانی عبارتند از:
- شناسایی علل تأخیرات پروژههای سازمان
- محاسبه شاخصهای بهرهوری و سودآوری
- تعیین میزان بهرهوری سازمان و کارکنان
- تحلیل دقیق ساختار، فرآیند اهداف و استراتژیهای سازمان و بهبود آنها
- تعیین نقاط قوت و ضعف و اولویتبندی مشکلات
- عارضهیابی منابع انسانی، آرگونومی و محیط کار
- شناسایی و تحلیل محیط موجود برای بررسی عملکرد سازمان
- تعیین راهکارهای علمی حل مشکلات
- تعریف آموزشها و پروژههای کاربردی و کاهش هزینههای آموزشهای غیرمؤثر
- جلوگیری از اتلاف منابع مالی سازمان در پروژههای غیرکاربردی
بیشترین بهرهمندی را هنگامی از عارضهیابی خواهید برد که اهداف را برای خود شفاف کرده باشید و از افراد باتجربه و متفکر در این کار استفاده کنید. گاهاً فقط حضور یک مشاور و عارضهیاب در یک سازمان بهمدت سهماه یا ششماه و گاه یکسال، ممکن است توصیه و پیشنهادی ارائه دهد که ارزش افزوده زیادی برای سازمان به ارمغان آورد.
بنابراین، کافه MBA، بهمنظور شناسایی نقاط قوت و ضعف و عارضهیابی کسبوکار شما، از مشاوران زبده و باتجربه بهره میگیرد تا منجر به بهبود اثربخشی و کارایی کسب وکارتان گردد.