طراحی و اجرای کمپینهای بازاریابی
بازاریابی، فرایندی است که بین تواناییهای شرکت و نیازهای مشتریان تعادل ایجاد میکند. سرجیو زیمن درکتاب خـود تحت عنوان “پایان عصر بازاریابی سنتی” بازاریابی را این چنیـن تعریف میکند: « بازاریابی درباره داشتن برنامهها، ترویجها، تبلیغات و هزاران چیز دیگری است که در متقاعد کردن مردم به خرید یک محصول، مؤثر واقع شود». بازاریابی همواره به دو عامل اصلی متکی است، کشف یا ایجاد نیاز در بازار و رفع و برطرف کردن نیاز بازار از طریق محصول یا خدمات. بنابرایـن بازاریابی میتواند در فرآیند رشد کسبوکار تاثیرگذار باشد.
کمپینهای بازاریابی به صاحبان کسبوکار کمک میکند تا بهترین استراتژیهای پیشبرد فروش را برای محصولات و خدمات شرکت شناسایی کنند. چه پیشنهاد محصولات یا خدمات بدهید یا برنامهای برای بهبود محصول خود داشته باشید، کمپین بازاریابی میتواند شما را از طریق فرآیندها، هدایت کند.
کمپینهای بازاریابی، آگاهی درمورد محصول یا خدمت را از طریق رسانههای مختلفی که شامل تلویزیون، رادیو، تبلیغات چاپی و پلت فرمهای آنلاین میشوند، توسعه میدهند. کمپینهای تبلیغاتی تنها بر تبلیغات تکیه نمیکنند، بلکه ممکن است از موارد دیگری مانند نمایش، تبلیغات توصیهای و تکنیک های تعاملی دیگر نیز استفاده کنند. کسبوکارهایی که در بازارهای بسیار رقابتی فعالیت میکنند، ممکن است بهطور مداوم کمپینهای بازاریابی راهاندازی کنند و منابع قابل توجهی را به آن اختصاص دهند تا از این طریق بتوانند آگاهی برند ایجاد کرده و منجر به افزایش در فروش شوند. بنابراین، طراحی یک کمپین بازاریابی با توجه به تأثیری که بر توسعهی کسبوکار میگذارد، بسیار حائز اهمیت است.
پیش از آنکه کمپین بازاریابی خود را گسترش دهید، جایگاه شرکت خود در بازار و جایگاهی که میخواهید به آن برسید را مشخص کنید. برای یافتن جایگاه کسبوکار خود در بازار، به تحقیقات بازار نیاز است. بدون داشتن تحقیقات بازار جامع و مداوم، نمیتوان انتظار رشد مستمر داشت. حتی اگر به موفقیتهای بیشتری نیز دست یابید، یقینأ در بلندمدت رقبای باهوشی که به صورت پیوسته، بازار، شرایط و تغییرات آن را رصد میکنند جایگاه شما را خواهند گرفت. بهمنظور انجام چنین تحقیقات بازار گستردهای، فعالیتهای زیر مورد نیازند:
- شناسایی و تحلیل پتانسیل بازار
- بررسی وضعیت رقبا
- بررسی نیاز مشتریان
- تحلیل موقعیت برند
بدین منظور، کارشناسان کافه MBA، با شناسایی نقاط ضعف یک کسبوکار در تمامی واحدها علیالخصوص در بخش بازاریابی و فروش، برنامههای کسبوکار و بازاریابی را مجدداً مورد بررسی و تحلیل دقیق قرار داده و میزان دسترسی به هدف را ارزیابی میکنند. در نتیجه، تدابیر و دستورالعملهای لازم برای رسیدن به هدف را به صاحبان کسبوکار ارائه میدهند. بدون شک، ما میتوانیم با بررسی پتانسیل برند، پیشنهادات مختلفی را برای شرکتها در زمینه کمپینهای بازاریابی ارائه دهیم.